5 Haziran 2012 Salı

TDED Sinop Şubesi'nden Dilimiz Kirlenmesin Projesi

DİLİMİZİ KİRLETEN SÖZCÜKLER

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sinop Şubesi 2012–2013 öğretim yılının başlaması ile birlikte “Dilimiz Kirlenmesin” projesi ile başarılı bir projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sinop Şube Başkanı aynı zamanda Dikmen Belediye Başkanı Sayın Hüseyin YÜKSEK, projenin amaç ve gereçleri hakkında bilgi verdi.

Başkan YÜKSEK konuşmasında “Projenin ilk etkinliği olarak okullarda Dilimizi Kirleten Sözcükler kutuları hazırlanarak, bu amaçla öğrencilerimizin dilimizde sıkça kullanılan yabancı sözcükleri kâğıtlara yazarak bu kutulara atacaklar ve aylık toplantılar yapılarak bu kutuları açarak dilimizde kullanılan yabancı sözcükleri belirleyeceğiz. Bu sayede öğrencilerimiz Türkçemizin, Dilimizin önemini anlayacaklar. Aynı zamanda projemize ek olarak okul panolarına öğrencilerin yazdığı yazılar, şiirler, dilimiz ile ilgili önemli yazılar ve benzeri gibi ek etkinlikler yaparak güzel ve anlamlı bir projeye imza atacağız.” diyerek proje hakkında kısa açıklamalar da bulundu.


TDED Sinop Şubesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder