18 Haziran 2012 Pazartesi

TDED SİNOP ŞUBESİNDEN CEZAEVİNE KONDİSYON ALETLERİ

Kondisyon spor aletleri'nin kurulacağı yer olan, Sinop E Tipi Kapalı Cezaevine aletlerin kurulacağı alanda Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin YÜKSEK ve cezaevi müdürü Özer DUMAN incelemelerde bulundular.

Başkan YÜKSEK cezaevinin sosyal faaliyetlerini gezerek sanıklara Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği hakkında ve ne olursa olsun bütün zorluklara karşı dilimizi kaybetmememiz gerektiğini anlatarak, “Kültür; bir topluluğu millet yapan din, dil, töre ve maddi kıymetlerdir. Kültür, bir toplumda kurumlaşır, dünya milletleri arasında kabul görürse “medeniyet”ler doğar.
Toprak; uğruna her şeyden aziz olan canlar feda edilmişse “vatan” olur.

Ülkü birliği ise, kader birliğidir. Kader birliği etmiş, iyi günde, kötü günde, neşede ve kederde birlikte olan insanlardan oluşan bir topluluk, sıradan bir topluluk değil, bir “millet”tir.

Dil birliği, millet olmanın en önemli göstergelerinden biridir. İnsanlar ancak kelimelerle düşünürler; “dil” aracılığıyla konuşup, anlaşabilirler, bir birlik oluşturabilirler. O yüzden karşımıza çıkabilecek ne zorluk olursa olsun Dilimize, Dinimize, Vatanımıza sahip çıkacağız. ” dedi.

Cezaevi müdürü Özer DUMAN, Başkan YÜKSEK’ in yapmış olduğu sosyal anlayışından ve Böyle bir derneğin Sinop şubesini açmaya gönül vermesinden dolayı teşekkür etti.



TDED Sinop Şubesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder