13 Nisan 2012 Cuma


TDED Sivas Şubesinden Sözlük ve İmla Kılavuzu Kampanyası

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şubesince organize edilen törene Türk Dil Kurumu üyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Recep Toparlı, il Genel Meclisi Üyeleri İbrahim YASAK ve Ahmet ÖZAYDIN ile çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan TDED Sivas Şube Başkanı Bilal TIRNAKÇI şunları söyledi ;

"Hükümetimiz öğrencilere kitap ve tabletlerini ücretsiz veriyor bizlerde dernek olarak karınca kararınca bu hayırlı hizmete katkı olsun diye sözlük ve imla kılavuzlarını veriyoruz. Recep TOPARLI hocamızın desteğiyle yürüttüğümüz kampanyamızda hedefimiz bütün öğrencilere sözlük ve imla kılavuzu hediye etmektir. Bunu yaparken öğretmenlerimizden de talebimiz çocuklarımıza sözlük ve imla kılavuzu kullanma alışkanlığı kazandırmalarını istiyoruz. Geleceğin büyük türkiyesini böyle kuracağımıza inanıyoruz. Dilimizi bozulmadan gelecek nesillere aktarmanın hazzını yaşayacağız. Bu sahada çalışma yapan bütün kuruluşlara ve bize bu güzel alanı işaret eden başta Genel Başkanımız Ekrem ERDEM beyefendiye teşekkür ediyorum".

Daha sonra rektör yardımcısı Prof. Dr. Recep TOPARLI söz alarak "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güzel türkçemizin güzelliklerini anlatabilmek için uzun yollar katederek buralara geldik. Bizlere ev sahipliği yapan hocalarımıza ve siz kıymetli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği nin dil davasında verdiği mücadele taktire şayandır. Geleceğin güzel ülkesi güzel türkçe kullanan nesiller tarafından kurulacaktır.

Prof. Dr. Recep Toparlı, Türkçe'nin öneminin gençlere yeteri kadar anlatılmadığını belirtti. Türkçe'ye gereken önemin verilmediğini, bu nedenle çok fazla yabancı kelimenin günlük yaşamda sıkça kullanılmaya başlandığını belirtti ve gençlerin Türkçe'ye sahip çıkmalarını istedi. Türkçe'yi anne sütüne benzeten Toparlı, "Nasıl ki anne sütünün yerine hiçbir şey konulamıyorsa Türkçe de öyledir. Onun yerini hiçbir dil tutamaz"" dedi

Okul müdürü tarafından yapılan teşekkür konuşmasının ardından okulda okuyan öğrencilere Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan türkçe sözlük ve imla kılavuzları ve anaokulu öğrencilerine de oyuncaklar dağıtıldı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder