13 Nisan 2012 Cuma


SEKA Tarihi Türk Musikisi Topluluğu’na vatandaşlardan büyük ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi ile kültürel etkinliklerin birlikte yürütüldüğü SEKA'da, Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kısa bir süre önce kurulan topluluğun çalışmalarına katılmak üzere çok sayıda müzik sever başvuruda bulundu. Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü çalışmalarına başlayan Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu’nda usûl, solfej, nota ve nazariyat eğitimleri veriliyor. Topluluk, çalışmalarını Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi’nin SEKA’daki Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi’nde yürütüyor. Popüler kültürün hayatımızı âdeta esir aldığı bir dönemde kurulan topluluk büyük bestekârların eserlerini genç nesillerle ile buluşturdu.

KLASİK TÜRK MÜZİĞİNİN EŞSİZ ESERLERİ SESLENDİRİLDİ

Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu geçtiğimiz hafta Cumartesi günü, ünlü neyzen Dr. Erdoğan Akkanat yönetiminde ney, ud ve klasik kemençe ile klasik Türk müziğinin eşsiz eserlerini seslendirdi. Topluluk çalışmaları kapsamında büyük bestekâr Itrî’nin Nevâkâr, Selahattin Pınar’ın “Ben yürürüm yane yane” ile Zekai Dede Efendi’ye ait “Yine bağlandı dil” adlı eserlerini seslendirdi.

HER CUMARTESİ SEKA'DA DÖRT ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu, çalışmalarını her hafta Cumartesi günü düzenli olarak gerçekleştirmeye devam edecek. Çalışmalar SEKA'da (Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi) 12.30-16.30 arasında gerçekleştirilecek. Akademide musiki eğitiminin yanı sıra çeşitli konularda söyleşiler de düzenlenecek.

Her Cumartesi Dr. Ali Vasfi Kurt, “Tasavvuf Edebiyatı Tarihine Felsefece Bakış” konulu söyleşi saat 13.00’de başlayacak. Türk edebiyatının "edeb" ile başlamasını sağlayan Ahmet Yesevî ve Yunus Emre'den Niyâzi Mısrî'ye kadar öne çıkan şiirlerin felsefe harmanından geçirildiği söyleşinin dinleyicilerinde bir felsefe birikiminin oluşması hedefleniyor. M. Sait Karaçorlu tarafından verilen Eski Türkçe (Osmanlıca) okumaları da yine SEKA'da 15.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek.



TDED Kocaeli Şubesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder