13 Nisan 2012 Cuma


TDED Osmancık Şubesi Film Okuma Faaliyetini Ünye İlçesine Taşıdı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ile Osmancık Belediyesi işbirliğinde Osmancık’ta düzenlenen Film Okuma programı bu kez Ünye ilçesinde kültürel etkinliğine devam etti.

Ünye Uğur Dershaneleri tarafından davet edilen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi yetkilileri, Dernek Başkanı Kazım Sekili, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık Devlet Hastanesi Uzman Psikiyatri Doktoru Vedat Bilgiç ve Dernek Başkan Yardımcısı Mahmut Tökel ile birlikte panel şeklinde yapılan etkinliğe katıldılar.

Program 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doçent Dursun Ali Tökel’in Medya Okuryazarlığı ve Film okumaları konuşmasıyla başladı. Dursun Ali Tökel, “günümüzde filmler çok önemli bir yere sahip. İnsanlarımız seyrettikleri filmlere çok dikkat etmeliler. Çünkü filmlerin alt okumalarına baktığınız zaman insanların bilinçaltılarına öyle bir sesleniyorlar ki bundan dehşete kapılmamak mümkün değil. Filmlerde 25.kareye bakıldığında bütün bunları görürüz. Yabancıların çektikleri filmlerdeki metaforlar çok ustaca kullanılırken bizim çektiğimiz filmlere baktığımız zaman hiç kendimize ait metaforları kullanmıyoruz. Bu da aslında bir ihanettir.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesini yaptığı faaliyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hem insanlarımıza hem de gençlerimize yönelik çalışmalarını yakından takip eden birisi olarak hakikaten çok önemli bir görev üstlenmiş durumdalar. Yine bu faaliyetlerin oluşmasında çok önemli bir paya sahip olan Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı Bey’i ve Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük Bey’i de tebrik ediyorum. Osmancık’ta eğitim ve kültürel faaliyetlerinde göstermiş oldukları sorumluluk hakikaten takdire şayandır.” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Sanat Koordinatörü Uzman Psikiyatr Dr. Vedat Bilgiç, insanların üzerinde sanat eserlerinin çok önemli tesiri olduğunu belirtti. Dr. Vedat Bilgiç, “ Sanat insanlara ulaşmanın kısa yol tuşlarıdır. Film okumak aslında hayatı okumaktır. Filmlerdeki alt okumalar aslında insanoğlunun hayatına yönelik bilgileri içerir. Dün olduğu gibi bugün de insanlar sanat yardımıyla düşünceleri etkilenmektedir. Bu yüzden bizler sanat konusunda ciddi davranmak ve kültürümüzün gerektirdiği eserleri bir an önce yapmak zorundayız” diye konuştu.

TDED Osmancık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder