9 Nisan 2012 Pazartesi

Edebiyatseverler Molla Yegan’da Toplandı

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in başkanlık ettiği Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi üyeleri ve Yıldırım Kent Konseyi üyeleri Molla Yegan’da bir araya gelerek edebiyat üzerine sohbet etti. Her hafta perşembe günleri toplanarak “İkindi Sohbetleri” adı altında Türk Dili ve edebiyatı üzerinde konuşacakları toplantılara her hafta farklı bir yazarı konuk edecek olan edebiyatseverler, yapılacak faaliyetlerle ilgili de fikir alışverişinde bulunacak.

Toplantıda Emek İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Gülizar Yılmaz, Sevgi Market’te “Sevgim Kitaplığı” oluşturularak yoksul çocukların ücretsiz kitap alabilecekleri bir kütüphane kurulmasını teklif etti. Bu teklif kabul edilirken, ayrıca Yıldırım Kent Konseyi ve Dil ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi iş birliği ile “Yıldırım Okuyor” kampanyası başlatılmasına da karar verildi.

Başkan Özgen Keskin, Yıldırım’da eğitim konusunda birçok adım atıldığına dikkat çekerken, ilçede hayata geçecek olan 50 bin konutluk yeni kentsel dönüşümle de ilgili bilgi verdi. Keskin, “Ekrem Erdem öncülüğündeki bu derneğin Bursa ayağını gelen talep doğrultusunda biz kurduk. Bu derneği yaşatacak ve ilerletecek olanlar da siz değerli üyelersiniz. Derneğimize Bursa’nın önde gelen isimleri, kent dinamikleri üye. Derneğimizin kuruluş gayesi, dilimizin doğru kullanılmasını sağlamak, edebiyat tarihi ile günümüz edebiyatını tartışmak ve paylaşmaktır. Her şey değişir, dil değişmez, gelecek nesillere tarihimizi, bilimi, kültürümüzü, tecrübelerimizi aktarmada dili kullanırız. Dilimizi de bol bol kitap okuyarak geliştirebiliriz” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder