7 Mayıs 2012 Pazartesi

Yönetmen Kamil Koç TDED Osmancık' ta Ders Verdi

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi ile Osmancık Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Kısa Film Atölyesi kursiyerlerine Yönetmen Kamil Koç sinema ve sinemada dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi.

Osmancık’ta iki gün kalan Kamil Koç, bilginin topluma ulaşım sürecinin son halkasının kitle iletişim araçlarının oluşturduğunu belirtti. Kamil Koç: “ Çağımızın yaygın kitle iletişim ortamları ise görselin ürettiği imaj dünyasından beslenmektedir. Hareketli görüntü dili ise bu imaj dünyasının en yaygın olanıdır.


İnsanı ve insani değerleri hayatının merkezine yerleştirmiş ve buradan kendine farklı dünya görüşleri edinmiş, film, belgesel film, fotoğraf ve grafik tasarım gibi çalışma disiplinlerinden gelen insanların üretimlerinin ve sektörel tecrübelerinin kendilerini getirdiği doğal birliktelikten oluşmuş bir yapıda hareket etmeliyiz. Bu yapı ortaya koyacağı sanat ürünleriyle; insan - eşya, insan - insan ve insan - tabiat ilişkilerinde dengeyi ve bilgiyi açığa çıkartarak yaşamın dinamize edilmesi fikrini yaygınlaştırmayı misyon edinmemiz gerekir.

‘Global Köy’ tanımlaması, II. Dünya Savaşı sonrasında, televizyon ve onun ürettiği kültürü tanımlamak için kullanılmıştır. Geldiğimiz tarihsel dönemde köklü medeniyetlerin ve farklı kültürlerin teker teker tarih sahnesinden silinip dünyanın tek renge ve tek kültüre evrildiğini görmekteyiz.


Hareketli görüntü dilinin yeniden yapılandırılması için teorik ve pratik donanımlı insan kaynağı ile alanında köklü yenilikler üreten merkez olmayı vizyon edinmeliyiz. insanlığa; ince işçilikle işlenmiş sinema filmleri, belgeseller, fotoğraf ve tasarım çalışmaları üretmeyi, bu alanlarda akademik çalışmaları desteklemeyi, festivaller, seminer çalışmaları, senaryo ve film yarışmaları düzenlemeyi hedeflememiz bizleri ileriye götürecektir.” diye konuştu.


Daha sonra sinopsis,kurgu,senaryo gibi konularda bilgiler veren Kamil Koç, kursiyerlerin sorularına cevap verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder