16 Mart 2016 Çarşamba

TDED TOKAT ŞUBESİ  MEHMET ÂKİF'İ KONUŞTU

    Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şubesi 12 Mart, İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet’i Âkif’i anma gününe özel gerçekleştirdiği etkinlikle bu önemli günü, önemine yakışan bir güzellikte katılımcılarla kutlamış oldu. 

     Sümbül Baba Zaviyesi’ndeki programın açılışında bir selamlama konuşması yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Tokat Şube Başkanı Mustafa Uçurum; böylesine güzide bir mekânı nezih toplantılar için hizmete sunan Tokat Belediyesi’ne teşekkür ederek sözlerine başladı. Derneğin 2016 yılındaki ilk programının hem bahara hem de M. Âkif gibi çok önemli bir şahsiyete denk gelmesinin gelecek zamanlar için bir umut ışığı olduğunu, M. Âkif ile başlayan programların tarifsiz güzelliklere kaynaklık edeceğini sözlerine ekledi.  

     Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Vural da M. Âkif ile ilgili küçük anekdotlarla, neden M. Âkif’i tanımamız gerektiği konusundaki düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı. 

      Kent Konseyi Eğitim Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Ali Bal, M. Âkif’in asıl vurgulanması gereken yönünün, onun dava adamlığı yönü olduğunu, onun çok yönlü kişiliğinin eğitim müfredatlarımızda tam anlamıyla uygulanmasının birçok sorunu çözebileceğini ifade etti.


Erbaa’dan da misafirler vardı

    Programa Erbaa’dan katılan yazar ve şairler de Mehmet Akif hakkındaki fikirlerini dinleyicilerle paylaştılar.  Mehmet Akbulut, Yaşar Koca ve Muhammed Sinan Kökcü, Mehmet Âkif’in düşünce dünyasına dair paylaşımlarda bulundular. 

     Safahat’tan şiirlerin okunması ile devam eden program, yazar ve şairlerin kitaplarını imzalamaları ile sona erdi. 

TDED TOKAT ŞUBESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder