15 Mart 2016 Salı

TDED OSMANCIK ŞUBESİ HAYATİ İNANÇ’I AĞIRLADI

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Sayın Hayati İnanç’ı konuk etti. Programa katılım oldukça yoğun oldu.

Hayati İnanç sohbetinde: ”Köksüz derinliksiz bir toplum olmamız için çalşılıyor. Tarihimizle, medeniyetimizle bağımız koparılıyor. Bir an önce toparlanmazsak yok olmayla karşı karşıya kalacağız diye konuştuktan sonra medeniyetimizin şiir ve dil eksenli gelişme ve güzelliklerinden bahseden Hayati İnanç, kültürün, şiirin zorla olamayacağını sevgi işi olduğunu belirtti. Okuduğu birbirinden güzel şiirlerle ve yorumlarıyla dinleyenleri adeta mest etti. Bu işin okulunun da olmadığını belirten İnanç, şiir gönül işidir.” dedi.

Sohbetinde kültürümüzün engin hazinelerinden divan edebiyatını anlatan İnanç, sürükleyici sohbetiyle izleyicilerden büyük beğeni toplarken, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman’ın edebi kişiliğine dair az bilinen bilgilerde paylaştı.

Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman’ın yanı sıra Baki, Nabi gibi şairlerin divanlarından örnekler vererek hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında bilgiler verdi. Divan edebiyatı şairlerinin ve aynı zaman da mütefekkirlerinin dünyaya örnek olacak çapta değerli olduklarını söyledi.

Anlattığı keyifli hikayelerle dinleyenlerin büyük beğenisini kazanan İnanç, söyleşisini tamamladıktan sonra  izleyicilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Program çıkışında ise “Can Veren Pervaneler” isimli kitabını imzaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder