5 Mart 2013 Salı

TDED Sinop Şubesi “BİZİMKİ TÜRKÇE SEVDASI ” Kitabını Öğrencilere Hediye Etti

      TDED Sinop Şubesi Başkanı Sn. Hüseyin Yüksek, “Bizimki Türkçe Sevdası” adlı kitabı Dikmen ilçesindeki Fatih öğrenci yurdunda öğrenim gören öğrencilere hediye etti.



      Başkan Yüksek öğrencilere kitabın tanıtımında şunları ifade etti; “Altı bölümden oluşan eserin ilk bölümünde, Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri özet olarak okuyucuya sunularak Türkçenin değerinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. İkinci bölümünde, kısa bir tarihçe ile sadeleştirme hareketlerinden bahsediliyor. Üçüncü bölümünde, yabancı kelimelerin kullanılmasından yazma ve söyleyiş bozukluklarına kadar Türkçenin karşı karşıya bulunduğu problemler ele alınırken dördüncü bölümünde, Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın sebepleri üzerinde duruluyor. Beşinci bölümünde, bir kısmı Komisyon’ca belirlenen çözüm önerilerine yer veriliyor ve kitabın son bölümü olan altıncı bölümünde ise hâlen yürürlükte olan dil ile ilgili mevzuata yer veriliyor.” dedi.



      Yüksek, TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem’ in Türkçe konusundaki hassasiyet doğrultusunda Türkçenin korunması ve yaşatılması için Sinop’ ta yaptığımız çalışmalarımızla ve diğer illerde yapılan çalışmalara her türlü desteği verdiklerini ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

TDED Sinop Şubesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder