6 Mart 2013 Çarşamba

TDED Çorum Şubesi'nden Çorumlu Âşıklar ve Ozanlar Gecesi

      Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi (TDED) ile Hitit Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından “ Çorumlu Âşıklar ve Ozanlar Gecesi” düzenlendi. 4 Mart Pazartesi günü saat 19.00’ da Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe TDED Çorum Şubesi Başkanı Turhan Candan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek, ve çok sayıda davetli katıldı.

      Prof. Dr. Mehmet Evkuran “Âşıklık ve Âşıklık Geleneği” hakkında dinleyenlere bilgiler vererek, sözü âşıklara bıraktı. Geceye Çorumlu âşıklardan Müslüm Koygun, Mustafa Aygün, Haydar Kılıç, Hasan Korkmaz, Sürmelican Kaya, İbrahim Gösterir, Selami Sözer, Rıza Kandemir, İsmet Yılmaz, Süleyman Kamışlı ve Dursun Karslı sazları ve sözleriyle dinleyenlerin yüreklerine dokundular. Her âşık geceye ikişer şiir ile katkı sağladı.

      Katılımcıların beğeniyle izlediği gecenin sonunda Turhan Cancan kapanış konuşmasını yaparak, Edebiyat Kulübü Danışmanları Yrd. Doç. Dr. Elif Ayan Nizam ve Yrd. Doç. Dr. Hiclâl Demir ile birlikte Prof. Dr. Mehmet Evkuran’a ve Çorumlu Âşıklara çiçek takdim ettiler.








TDED Çorum Şubesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder