16 Kasım 2012 Cuma

Sn. Hilmi YAVUZ ile Cumartesi Buluşmaları

"DİN, MEDENİYET, KÜLTÜR ve DİL "
 
HİLMİ YAVUZ KİMDİR?
 

HİLMİ YAVUZ, TDED CUMARTESİ BULUŞMALARI'NDA
 
     Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED)'in geleneksel olarak düzenlediği "Cumartesi Buluşmaları"nın bu haftaki konuğu Şair ve Yazar Hilmi Yavuz.
 
     Yavuz, derneğin Eyüp'teki genel merkezinde "Din, Medeniyet, Kültür ve Dil" konulu sohbet yapacak. Ünlü Şair'in 17 Kasım 2012, Cumartesi saat 13:00'te başlayacak sohbet tüm katılımcılara açık olacaktır.
 
Hilmi Yavuz Kimdir?
     Hilmi Yavuz, 1936 İstanbul doğumludur. İstanbul’da Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdi. İngiltere’de BBC Radyosu'nda çalıştığı yıllarda (1964-1969) Londra Üniversitesi edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde yüksek öğrenimini tamamladı. Dönüşünde Cumhuriyet, Milliyet, Yeni Ortam gazetelerine (bir kısmı Ali Hikmet ismiyle) eleştiriler, incelemeler yazdı. Halen Mimar Sinan Üniversitesinde Uygarlık tarihi, Boğaziçi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde felsefe dersleri veriyor. Lise sıralarında Dönüm dergisi ile şiire başlayan Yavuz'un ilk kitabı “Bakış Kuşu” (1969) idi. “Doğu Şiirleri” ile 1978 Yeditepe Şiir Armağanı’nı, “Zaman Şiirleri” ile de 1987 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü kazandı.

TÜRKİYE DİL ve EDEBİYAT DERNEĞİ (Ahmet Yesevi Toplantı Salonu)
Feshane Cad. Nu:3
EYÜP/İSTANBUL
0212 581 69 12
bilgi@tded.org.tr - www.tded.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder